Algemene informatie

Kortverblijven.be is een digitaal platform waarop een overzicht geboden wordt van alle deelnemende centra kortverblijf binnen Vlaanderen en de beschikbaarheid van hun kamers.

De Vlaamse provincies hebben dit platform opgericht vanuit volgende doelstellingen:

  • De zoektocht naar een vrije kamer kortverblijf te vereenvoudigen. Via deze website kan een kamer gezocht worden voor een bepaalde periode op een locatie naar keuze.
  • Optimaal benutten van de beschikbare plaatsen. De centra voor kortverblijf kunnen via de website hun aanbod bekend maken.
  • Op een eenvoudige en snelle manier een kamer kortverblijf aanvragen. Via de website kan naar de meeste centra rechtstreeks een aanvraag gestuurd worden naar een gekozen centrum. Het centrum laat binnen de vijf werkdagen weten of de aanvraag omgezet wordt in een definitieve reservatie.
  • Een werkinstrument aan de centra voor kortverblijf aanbieden voor het beheren van de kamers in hun centrum.

De meeste centra voor kortverblijf zijn aangesloten bij kortverblijven.be. Enkelen beslisten om niet deel te nemen aan het initiatief. Een volledig overzicht van de contactgegevens van alle centra voor kortverblijf kan opgezocht worden via de sociale kaart: www.desocialekaart.be.

In het kader van de zesde staatshervorming en overdracht van bevoegdheden wordt de website kortverblijven.be sinds 2018 beheerd door de Vlaamse overheid. Voor meer informatie kan u contact opnemen met het Agentschap Zorg en Gezondheid. Voor inhoudelijke vragen over kortverblijf kan u terecht op ouderenzorg@zorg-en-gezondheid.be. Met vragen over de website kan u mailen naar communicatie@zorg-en-gezondheid.be.